Ràdio Sant Fost ha fet 40 anys!

Fent proves al 103.1 de la FM.

El 15 de febrer de 2022 Ràdio Sant Fost ha fet quaranta anys! A finals de l’any 1981 un grup d’amics va començar a fer les primeres proves del que després seria l’emissora municipal. Unes setmanes després es produí la inauguració oficial, en aquell llunyà febrer del 1982, apareixent en el dial del 105 de la FM (que es modificaria posteriorment al 107.9 i al 106.4). Després de deu anys com a mitjà de comunicació del poble, el 1992 l’equip tècnic i humà de Ràdio Sant Fost, atès el deteriorament del local i dels aparells, va decidir posar punt i final a aquella història. Però l’any 2011 tingué lloc la trobada d’un grup d’exmembres de l’emissora, que fundaren l’Associació d’Amics de Ràdio Sant Fost. Fruit de les converses amb l’Ajuntament, l’11 de setembre de 2012 veié la llum el projecte de ràdio per Internet des del local de la Casa Bastinos, que va fer possible una nova graella amb espais de tota mena, coincidint també amb la participació en els esdeveniments del municipi.

La celebració de l’aniversari de Ràdio Sant Fost coincideix amb les primeres proves des de la freqüència que ens ha estat assignada, el 103.1 de la FM. La podeu sintonitzar ja en el cotxe i en tots els vostres aparells! Per a l’equip de la ràdio és una gran satisfacció i un somni fet realitat. Ara hi podreu trobar música, però molt aviat també podreu accedir als nostres programes, els mateixos que teniu a la nostra web.

Durant aquest any 2022 tenim previst fer l’acte oficial d’inauguració, que coincidirà amb el merescut homenatge al nostre company Vicenç Safont, que ens va deixar el passat mes de setembre.

Mor Vicenç Safont, un històric i un referent de la ràdio

L’equip de Ràdio Sant Fost està de dol. El passat 15 de setembre ens va deixar Vicenç Safont, un dels històrics de la nostra ràdio, des dels seus orígens als anys 80 fins a l’actualitat. Havia participat en molts programes de tota mena (musicals, culturals, tertúlies, espais d’humor…) i era membre de la junta des del 2012. També havia fet de DJ en molts dels actes i festes que organitzaven l’Ajuntament i les entitats.

Descansa en pau, amic Vicenç.

Comença la vuitena temporada de Ràdio Sant Fost

El dilluns 9 de setembre s’inicia la vuitena temporada de Ràdio Sant Fost, emissora municipal que actualment emet per internet des de la web www.radiosantfost.cat i des de l’aplicació mòbil. La graella d’aquest nou curs s’ha potenciat de manera rellevant, amb la presència de nous programes, com El mundo de MIDI (sobre diferents formats musicals), Deixa’t d’històries (una forma divertida de recrear fets històrics) o La última y nos vamos (música jove per a la nit dels divendres). Seguiran els programes habituals de la casa, com Diàlegs (debat sobre l’actualitat local, comarcal i general), Ritme anàrkick (música alternativa), Música i llums (repàs de les dècades dels 70, 80 i 90), Parlem d’estil (entrevistes), També a nosaltres (espai religiós), Per Definir (humor i imitacions), Variedad musical (les darreres tendències de la música dels joves) i l’informatiu Sant Fost Avui, que s’emetrà diàriament per tancar la programació. A més, també comptarà amb dos espais que s’emeten en diferents emissores, com és el cas d’ActualiCAT (sobre la música de casa nostra) i Tómbola de artistas (amb música i entrevistes).

Cal també destacar el compromís social i educatiu de la ràdio, com demostren El CAP informa (amb consells sanitaris pel CAP de Sant Fost), L’Insti a la ràdio (fruit de la col·laboració amb l’Institut Alba del Vallès) i Els nois del Lluc (participació de la residència El Lluc del nostre poble).

Ràdio Sant Fost seguirà apostant per la participació en els actes de l’Ajuntament i en aquells que organitzin les entitats del municipi.

De la mateixa manera, el gran objectiu de la gent de la ràdio és fer realitat el salt a la FM: un any després de ser aprovada la freqüència (103.1 MHz), ara cal culminar el projecte iniciat.

Rafael Núñez, director de Ràdio Sant Fost

La Junta de Ràdio Sant Fost

Gran èxit de la festa de la ràdio i els Gunis

El passat dissabte 18 de juliol, en el marc de la Festa Major de Sant Fost, va tenir lloc la festa de Ràdio Sant Fost, juntament amb els Gunis, que van oferir color i molt ambient a la tarda i nit de dissabte. Començà amb la festa infantil, que va ser amenitzada per l’humorista Joan Montpellier, un dels entrevistats per Carlos Ruiz de Azúa en el seu programa Parlem d’estil. El joc de cadires de nens i adults donà pas a la presentació dels diferents programes de la graella. Tot i que s’albiren novetats de cara al setembre, espais com CinestilBeta PermanentPer definirTambé a nosaltresUna vida de conteMúsica i llums o Sant Fost Music Player seran presents de nou a la programació de la temporada 2015-2016. A les 22:00 començava el cinema a la fresca amb la pel·lícula Super 8, presentada pels nostres companys Fran Benítez, Carlos Ruiz de Azúa i Gerard Sánchez. Els Gunis havien fet una consulta per triar el film i la cinta de JJ Abrams va ser l’escollida. Va ser el moment en què la Plaça de la Vila es va omplir de gent per passar una bona estona amb la nova pantalla gegant i el so de Ràdio Sant Fost. Finalment, els DJ Miquel Àngel Tirado, Mikel Montesino i Esteban es van ocupar de la part final de la nit, amb música i ritmes diversos acompanyats de llums i del caliu dels participants.

Ràdio Sant Fost viu el seu primer debat electoral

2015-05-15-20-17-08-copia-300x173

El passat divendres 15 de maig Ràdio Sant Fost va emetre en directe el seu primer debat electoral, amb la direcció i presentació de Rafael Núñez i la direcció tècnica de Joan Sanjuan. Van intervenir els candidats que es presenten a les Eleccions Municipals del proper diumenge 24 de maig: Montserrat Sanmartí (IUSF), Pere Tarrés (número 2 de CiU), Juan Álvarez (PSC), Xavi Conesa (ERC) i Núria Fresquet (Sumem per SF). Durant més d’una hora i mitja van presentar les seves propostes i van sotmetre a valoració diferents aspectes de la realitat del nostre poble, com la B500, l’endeutament, les polítiques mediambientals, d’ocupació, etc. A la part final del debat es van recollir les preguntes de la nostra audiència. El podeu escoltar aquí en el nostre podcast:

Descàrrega

Per Sant Jordi, hem fet ràdio!

Sant Fost TV ha fet un reportatge sobre les emissions en proves dels Amics de Ràdio Sant Fost, que van tenir lloc els passats dies 22 i 23 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi.

Entrevista a Marc Pedragosa (Colla Gegantera, 22/04/2012)

Entrevista a Marc Pedragosa (Colla Gegantera)

Realitzada per Maria Rico i Oriol Torrents

Entrevista a Josep Estasio (Agrupació Sardanista, 22/04/2012)

Entrevista a Josep Estasio, president de l’Agrupació Sardanista Alba del Vallès.

Realitzada per Enric Gil

Entrevista a Jaume Rifà (21/04/2012)

Entrevista a Jaume Rifà, historiador local, amb motiu de la publicació del seu llibret sobre les masies.

Realitzada per Xavier Pau i Jèssica Valldeoriola